Vi säger hej till Jonas Garnemark, KMA-chef på Linjemontage!

Här berättar Jonas Garnemark om Linjemontages stora KMA-satsning och kommande rekryteringar samt hur han ser på företagets framtid.

Grattis till den nya tjänsten! Hur känns det efter en månad på posten?

– Det känns oerhört bra! Linjemontage ligger mig varmt om hjärtat. Jag började som konsult inom KMA-frågor redan 2011 så har jag varit med på den tillväxtresa vi gjort under de här åren. Det är verkligen en bransch som blomstrar och jag ser stora möjligheter för Linjemontage.
– Vi har alltid haft ett stort fokus på arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor och här ska vi fortsätta ligga i framkant. Det ska vi göra genom att rekrytera kunniga och drivna personer och utveckla det här området.

Spännande! Hur kommer de anställda märka att Linjemontage satsar ännu mer på KMA?

– Vi kommer lägga stor kraft på att bygga upp KMA-resurser både centralt och på affärsområdesnivå som stöttar alla medarbetare. Vi ska utveckla arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet för att stötta projektledning med safety walks, utbildningar och att det alltid ska finnas KMA-resurser som kan svara på frågor om elsäkerhet.

Vad är viktigt när ni rekryterar?

– Att vi får riktigt drivna personer som vill vara med och påverka Linjemontages utveckling. Och som både vill jobba med projektledningen och operativt med organisationen ute i fält där vi har våra montörer. Här kommer vi kunna erbjuda en inspirerande miljö med utrymme för idéer och en stor frihet i hur man vill forma sin tjänst och arbetsvecka.
– Självklart ska man ha en gedigen grund inom KMA-arbete och man får gärna komma från bygg- och anläggningsbranschen. Vi vill vara den bästa arbetsgivaren i branschen och jag är övertygad om att vi kommer bilda ett team som fortsätter att bygga och bidra till att vara det.

Vad har du för långsiktigt mål med Linjemontages KMA-arbete?

– Den stora visionen vi arbetar mot är att Linjemontage ska vara den bästa arbetsgivaren i branschen. Det innebär att vi har den bästa arbetsmiljön och det inte ska inträffa några allvarliga olyckor i något av våra projekt. Alla ska ha hög trivsel på arbetsplatsen och komma hem oskadda när arbetsdagen är slut. Sedan ska personalen kunna förvänta sig ett bra stöd och att vi lägger tid och resurser på våra säkerhetsrutiner och vårt arbete ute i fält.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!