Vi säger hej till en projektledare inom mark och bygg!

Daniel Brus älskar att renovera gamla fordon, har grävt sedan han var liten och har aldrig trivts så bra på en arbetsplats som hos Linjemontage. Här berättar han mer om kärleken till mark och bygg som idag är hans jobb.

Vem är du?

–Jag är snart 50, har tre egna barn, två bonusbarn och sambo. Vi bor i Stockholm och har även hund, fiskar, en ödla och höns hemma. På fritiden gillar jag att greja med äldre fordon. Båtar och bilar. Just nu håller jag på och renoverar en gammal norsk passbåt från 1922. Jag byggde vårt hus och är nog ganska händig. Kan jag inte så går jag till biblioteket eller googlar så lär jag mig något nytt.

Vad gör du just idag?

–Nu sitter jag i Ånge och laddar min Tesla. Snart ska jag besöka ett projekt för en syn på site. Markfirman håller på att avsluta sin entreprenad så vi ska kontrollera att dom utfört enligt bygghandling.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig annars?

–Jag har egentligen två typer av dagar. Antingen sitter jag hemma framför datorn och går igenom mejlkorgen, går på byggmöten och har kontakt med de beställare/kommuner där jag har uppdrag. Varannan vecka reser jag två, tre dagar. Mitt område sträcker sig från Skåne i söder till Västernorrland i norr, vilket jag tycker är fantastiskt! Det är en ära att få resa runt i Sverige och se hur vackert det är.

–Min yrkestitel är projektledare inom mark och bygg. Min uppgift är att bistå de andra projektledarna och entreprenörerna med teknisk kunskap och hjälp, göra besiktningar och lösa olika tekniska problem. Den roligaste biten helt enkelt!

Hur kommer det sig att du hamnade på Linjemontage som mark- och byggansvarig?

–Redan när jag var liten älskade jag att sitta i sandlådan och gräva och forma. När jag blev äldre började jag som grävmaskinist och där fick jag fortsätta med det fast i större format då det handlade om att forma och göra vatten- avlopps- och byggarbeten. 2011 började jag jobba på kontor och där kom jag i kontakt med Linjemontage när jag räknade på ett projekt åt företaget. Det ena gav det andra och för ett år sedan började jag jobba här.

Hur trivs du?

–Jag har faktiskt aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör här! Avdelningen och dom runt om mig är väldigt kompetenta och Linjemontage är ett välmående företag där det finns trygghet. Dessutom känner jag mig behövd vilket är en skön känsla.

Vad uppskattar du mest i din roll?

–Att kunna hjälpa en kollega att tillsammans lösa ett problem känns fantastiskt tillfredsställande.

Vilka meriter och erfarenheter kan vara bra att ha för den som vill jobba som projektledare med ansvar för mark och bygg?

–Man behöver en hög praktisk kompetens om AMA Anläggning/Hus och betongkunskaper eftersom vi jobbar med det i alla våra projekt. Det finns många duktiga entreprenörer, men alla har inte rätt kunnande. Då är det viktigt att vi har kompetensen för att dels hitta rätt entreprenör till rätt projekt och till rätt pris, dels att se att markarbeten och betongarbeten håller måttet.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!