Vi säger hej till en dokumentationsansvarig!

Möt Evelina Nohlgren, den allra första att tillträda rollen som dokumentationsansvarig på Linjemontage. I denna intervju berättar hon mer om sin roll och hur det är att arbeta hos oss.

Du har en helt ny tjänst på Linjemontage. Vad innebär den?

– Ja, eftersom det är en ny roll på företaget har jag fått utforma mycket själv, vilket har varit väldigt roligt och stimulerande. I grund och botten är tanken att avlasta projektledarna och att skapa en mer enhetlig dokumentation som ser likadan ut mot kund, oavsett vilken projektledare som ansvarar för den hos oss. Olika kunder har olika kundkrav och mallar för hur projekten ska slutdokumenteras när det kommer till exempelvis ritningar, besiktningsprotokoll, stationsmanualer och datablad på alla olika komponenter i en station. Då är det bra att det blir rätt redan när man påbörjar projektet och där har jag en viktig roll att utveckla vår verksamhet och granska att vi använder rätt mallar och var, hur och i vilket format vi packar dokumentationen. I slutänden sparar det nog tid för alla.

Du började för ett och ett halvt år sedan. Hur trivs du?

– Jag trivs väldigt bra! Det tar alltid lite tid att komma in i en ny roll men det har varit roligt att få bygga upp ramarna för tjänsten. Mina kollegor har också varit väldigt välkomnande. Jag har ju inte all den tekniska kunskapen men mina kollegor var snabba med att ta med mig ut på site för att få en större förståelse för hur våra stationer är uppbyggda. Jag tycker också att det är en härlig anda på företaget i att man alltid kan fråga och att vi tar oss tid för varandra. Man känner att det finns en stor yrkesstolthet på Linjemontage och den smittar av sig.

Hur ser en typisk dag på jobbet ut för dig?

– Det är såklart mycket hantering av dokumentation digitalt, då jag mestadels håller på med slutdokumentation. Det är också en del möten både internt och externt med både kunder och underleverantörer som gör att jag får den sociala biten också. På sikt är planen att jobba mer med processutveckling kring dokumentation.

Vad har du för bakgrund?

– Efter studenten från ABB Industrigymnasium jobbade jag ett år som Projektassistent på ABB Substations. Därefter pluggade jag ett år på Energiingenjörsprogrammet men tog sedan en paus och började jobba med något helt annat. Efter något år ville jag tillbaks till plugget och valde då att kombinera mitt år på energiingenjör-utbildningen med företagsekonomi och landade tillslut i en kandidatexamen i företagsekonomi. Därefter började jag på ett företag inom elkraftsbranschen och blev sedan uppringd av min nuvarande chef på Linjemontage, som jag också haft som chef på ABB, som lockade med den här nya tjänsten. Jag tyckte det lät som en rolig tjänst och det kändes rätt helt enkelt så jag tog steget och började på Linjemontage, vilket jag är jätteglad för idag.

Vad krävs för att man ska trivas i en roll som dokumentationsansvarig?

– Att man tycker om att jobba med många olika saker, är strukturerad och noggrann. Vi levererar ju tusentals filer i ett projekt och då kan till och med ett uteblivet understreck eller siffra göra att vi inte uppfyller kundkraven. Det är också bra att vara kommunikativ då man har nästintill daglig kontakt med olika yrkesgrupper och kollegor inom Linjemontage, men också med både kunder och underleverantörer, vilket jag personligen tycker är väldigt roligt.

– Vi är också ett trevligt gäng här som man får på köpet om man kommer och börjar hos oss!

Just nu söker vi en projektadministratör till Linjemontage, en tjänst som på många sätt liknar den som Evelina har. Klicka här för att läsa mer om tjänsten.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!