Vi finns där för våra kunder i nöd och lust

Detta möttes Michael Swahn av när han kom fram till platsen.

En explosion i ett kompressorrum i Alingsås orsakade total förödelse och förstörde även det ställverk som servas av Linjemontage.  

– Jag var på plats samma kväll och redan där och då började vi planeringen för att så snabbt som möjligt hjälpa kunden, berättar projektledaren Michael Swahn som leder arbetet med den nya anläggningen. 

Det var en fredagskväll i slutet av september i fjol som Michael Swahns telefonen ringde. En kabelbrand i ett kompressorrum hade orsakat en explosionsartad brand i en byggnad i Alingsås. Branden förstörde även väggen till det intilliggande ställverket som servas av Linjemontage.

– När jag kom dit insåg jag att det var värre än jag trott. Både dörrar och väggar hade tryckts ut så det fanns inte mycket kvar av byggnaden eller vår utrustning, minns Michael Swahn som direkt gav sig iväg till olycksplatsen.

Men bara två veckor senare kunde kunden återuppta sin produktion efter att Linjemontage rekordsnabbt byggt en provisorisk transformatorkiosk med ett nytt ställverk i.

– När någon drabbas av en sådan här händelse vill vi vara ett stöd och ge toppservice – oavsett tid på dygnet. Vi vill ha nöjda kunder och finns för dem både i nöd och lust. Tack vare våra medarbetares kompetens kunde vi hitta den bästa lösningen för kunden och jag har uppfattat att alla inblandade varit nöjda med hur snabbt vi var på plats och det arbete vi utfört hittills.

Just nu pågår bygget av en ny permanent byggnad på platsen som ska säkerställa att väggen mellan kompressorrummet och ställverket förstärks för att undvika en liknande olycka. Parallellt arbetar Linjemontage med att konstruera och projektera.

– Just nu är vi inne i en beställningsfas för att få rätt produkter. Vi räknar med att ha tak och väggar till sommaren och då kan vi påbörja montaget.

Det nya ställverket innebär också en teknisk uppgradering med effektbrytare istället för säkringslister och ett förbättrat larmsystem.

– Vi framtidssäkrar med modernare och tryggare larmsystem, säger Michael Swahn.

Under hösten kommer det nya låg- och mellanspänningsverket stå klart.

Christoffer Johnsson, servictekniker, här bredvid den nya transformatorkiosken. I bakgrunden ser man delar av det pågående bygget av det nya låg- och mellanspänningsverket.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!