Peter, Viktor och Thomas får hjulen på Linjemontage att rulla

På Linjemontages lager, förråd och verkstad i Grästorp är den ena dagen aldrig den andra lik. Här jobbar trion Peter, Viktor och Thomas, och det är de som får hjulen att rulla i alla projekt. Tillsammans har de en central roll i att skapa trygghet för företagets kunder.  

I Grästorp händer det alltid något på lagret, förrådet eller i verkstaden. Här finns ett stort flöde av material som lagerförs, servas och transporteras – allt som kan tänkas behövas till olika projekt. På så vis fyller de en central funktion inom företaget och underlättar arbetet för medarbetarna ute på fält. Det skapar i sin tur trygghet för kunderna, bidrar till kostnadseffektivitet och kvalitetssäkrar leveranstider.

– Vi jobbar som problemlösare. Gör inte vi vårt jobb sätter vi kollegorna i klistret, säger lageransvarige Peter Johansson.

Viktor och Thomas, här ovan, har tillsammans med Peter mycket att göra om dagarna. Bland annat tar de hand om linjemontage flotta av montörsbilar, släpkärror, manskapsbodar och bandvagnar.

Peter, Viktor och Thomas jobbar hårt för att leverera bra service till sina medarbetare. Utan dem vore det omöjligt att få fram material, verktyg och maskiner med samma hastighet som idag. Ibland får de även ta hand om oförutsägbara situationer.

– Det var senast förra veckan vi fick rycka in. Då behövdes material som vi hade på lagret till ett projekt i Stockholm. Det var bara att sätta sig i bilen klockan sex på morgonen och köra upp, säger Viktor Johansson, förrådsarbetare.

Förråds- och lagerutrymmet möjliggör återanvändning av material som blivit över från projekt. Detta kom till nytta i fallet i Stockholm. Arbetssättet gör Linjemontage unika och är ett exempel på hur man framgångsrikt kan skapa trygghet för kunderna. Dessutom är återanvändningen fördelaktigt ur i ett hållbarhetsperspektiv. Tankesättet går i linje med det arbete Thomas ägnar sig åt i verkstaden.

– Det är bra och viktigt att sköta om grejerna, säger Thomas Johansson, fordonsansvarig.

Vetskapen om att nästa arbetsdag aldrig går att förutspå verkar vara en gemensam drivkraft för Peter, Viktor och Thomas. Men även den starka viljan av att hjälpa till.

– När det händer någonting vill man hjälpa de där ute, oavsett vad klockan är eller vad det är för dag, säger Peter.

En nymålad manskapsbod som vid ett projekt blev nedklottrad av vandaler.
Efter avslutade projekt så transporteras drag-/bromsmaskinerna tillbaka till verkstaden för service och underhåll.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!