Partnering skapar långsiktiga affärsrelationer

När Linjemontage nu påbörjar genomförandet av en befintlig transformatorstation i Hallstahammar gör man det inte ensam. Tillsammans med Mälarenergi Elnät AB har man istället ett partneringprojekt för att få till de bästa lösningarna och maximera resurserna.

Arbetet med att uppgradera stationen i Hallstahammars kommun har just kommit in i genomförandefasen efter att parterna under våren förprojekterat tillsammans. Delar av 130/30/20/10 kV-stationen ska bytas ut. Mälarenergi och Linjemontage har jobbat i flera projekt tidigare, men det är första gången de ingår i ett partneringprojekt. Något båda parter ser flera fördelar med.

– Vi har arbetat många gånger med Linjemontage och känner oss trygga med det. Att arbeta i partneringprojekt blir win-win för oss båda. Vi känner att det är bättre att lägga pengarna på en bra projektering för det blir en mycket kortare uppstartssträcka när man ska börja genomföra projektet. Det sparar diskussioner och minskar riskerna, säger Joakim Hedmark, projektledare på Mälarenergi Elnät AB och får medhåll av sin kollega på Linjemontage.

– Med det här arbetssättet är kunden och vi med från början och tar fram lösningar tillsammans. Det blir också en starkare teamkänsla när man är med från start och jobbar mot samma mål, säger Peter Medin, projektledare för Linjemontage.

Det nära samarbetet innebär bland annat att lösningar, ritningar, teknikbeskrivning och budget tas fram tillsammans. Något som sparar både tid och pengar för kunden, men också ställer krav på de inblandade.

– Det krävs att det finns ett ömsesidigt förtroende för varandra där man är öppna och ärliga. Vi har högt i tak och en väldigt bra dialog med Mälarenergi. Vi har ömsesidig respekt för varandras professioner och känslan är att vi alla känner oss som arbetskamrater, säger Peter Medin.

– Linjemontage har sedan tidigare erfarenhet av partnering med flera kunder. Vi hoppas att det blir fler fruktsamma samarbeten framöver då vi tror att det här är framtiden. Det här är den mest effektiva lösningen eftersom det går åt mindre resurser när vi varit med från början och tagit fram den tekniska lösningen tillsammans med kunden, säger Linjemontages projekt- och anbudschef Pontus Petersson.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!