Målgång för Linjemontages projekt – Microsofts serverhallar driftsatta

Från topphemligt till snudd på färdigt. Snart går Linjemontage i land med jätteprojektet som elsatt Microsofts nya serverhallar i Gästrikland.

Drygt två års intensivt arbete med att förprojektera och uppföra tre stycken 130kV-stationer i Gävleborgs län är snart slutfört. Det handlar om YT 630 Ersbo i Gävle, YT 671 Tuna i Sandviken samt YT 651 Öby i Valbo och redan nu har utomhusställverken börjat förse techjätten Microsofts nya serverhallar med el. 

– Det har varit ett av de större projekt vi haft inom affärsområdet Kraftanläggningar. Visst har det funnits utmaningar, men det har gått bra och vi håller tidsplanen, berättar Linjemontage projektledare Magnus Skeppstedt.  

Projekten i Gävle och Sandviken är nu slutbesiktigade medan stationen i Valbo ska slutbesiktigas inom kort. Magnus Skeppstedt menar att framgångsreceptet har stor del i det goda samarbetet med partnern Elnos som utfört montagearbetet, erfarna platschefer och inte minst med Vattenfall som Linjemontage har återkommande projekt tillsammans med. 

– Arbetet kom igång snabbt tack vare en smidig övergång från anbud till projekt. Vi har också haft en väldigt bra dialog och fint samarbete i projektgruppen. Att jag kunnat dela på arbetsuppgifterna med min kollega William Ibrahim har också varit väldigt värdefullt, menar Magnus Skeppstedt. 

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!