Linjemontages drifttagare utbildas i framtida teknik

Hälften av företagets drifttagare har nu gått kursen Power Utility Communication training (IEC61850). Ett viktigt led i att möta framtidens teknik.

– För oss är det väldigt viktigt att hålla oss uppdaterade och se till att våra tekniker ligger i framkant, säger Tommy Alkefjärd, drifttagningschef på Linjemontage.

Tredagarsutbildningen genomfördes av Omicron som är en av Linjemontages leverantörer av provutrustning. Kursen var inriktad på IEC 61850, en internationell standard som preciserar kommunikationsprotokoll mellan transformatorstationens intelligenta enheter.

– Det var en väldigt bra utbildning där vi lärde oss mer av programmering av 61850, samt att analysera och felsöka i kommunikationssystemet. Vi håller oss i teknikens framkant vilket är viktigt för att vi ska kunna göra ett bra jobb och hjälpa våra kunder på bästa sätt, berättar drifttagare Michael Danielsson som var en av åtta deltagare på kursen som hölls i Västerås i april.

Under hösten kommer ytterligare åtta drifttagare på Linjemontage att gå samma utbildning. Ett led i att tekniken blir allt mer digitaliserad.

– Ja, intresset för utbildningen var så stor att vi fick planera in en kurs till. Det är positivt att så många vill lära sig mer. Det ger en bredd och en bra teamkänsla, säger Tommy Alkefjärd.

Tom Gyldenstrand, Omicron Sverige och Kerstin Schmalfeld, Omicron Tyskland

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!