Linjemontage växer i norra Sverige

Den gröna omställningen av industrin har skapat oändliga möjligheter för norra Sverige och Linjemontage växer i norr genom kontoren i Sundsvall och Luleå. Projektledarna Stefan Söderström och Ulf Jonsson samt regionansvarig Benny Ericsson berättar om framtidstron.

Det har gått fem år sedan kontoret i Sundsvall etablerades där Stefan Söderström och Ulf Jonsson arbetar som projektledare inom affärsområde Transmission & Distribution som utför ny- och ombyggnationer av kraftledningar och kabelförläggningar i spännings intervallet 36-400 kV. Ett område som är högaktuellt. Inte minst med anledning av den explosiva utbyggnaden av gröna industrier som Northvolt, H2 Green Steel och Hybrit som ska bidra till en hållbar utveckling.

– Vi ser en väldigt ljus framtid i norr. Här etableras elintensiva industrier som behöver anslutas till fossilfria energikällor såsom vindkraftsparker. För att klara det behöver det befintliga elnätet byggas ut och förstärkas. Där kommer Linjemontage in i bilden, förklarar Stefan Söderström.

Idag har Linjemontage en organisation med 17 kontor runt om i Sverige. Strategin är att verka nära kunderna och erbjuda både djup och bred kunskap inom kraftförsörjning. Projektledarna spelar en nyckelroll i den leveransen.

– I min roll som projektledare har jag huvudsakligen drivit projekten efter att vi vunnit anbudet, men jag har signalerat att jag även vill vara med i anbudsfasen och då får jag det förtroendet, berättar Ulf Jonsson och Stefan Söderström fyller i.

– Hos Linjemontage har du stora möjligheter att få gehör för dina åsikter och påverka bolaget framåt, avslutar Stefan Söderström.

Sedan 2020 har Linjemontage etablerat två nya kontor, ett i Skellefteå och ett i Luleå. Det sistnämnda huserar för närvarande i tillfälliga lokaler då ett nytt kontor på 800 kvadratmeter med bland annat konferensrum, verkstad och provrum är under uppbyggnad. Det är också till Luleå man nu, i första hand, söker ytterligare en projektledare.

– Norra Sverige och i synnerhet Norr- och Västerbotten andas morgonluft. När Sverige nu genomför en historisk satsning på hållbar energiförsörjning kan vi på Linjemontage se till att den når hela vägen fram. Snart flyttar vi in i större lokaler och vi ser fram emot att växa med fler medarbetare. Närmast söker vi fler projektledare som kan vara med och ge mer energi till våra kunder, säger regionansvarig Benny Ericsson.

Mats Lindgren, servicetekniker och Benny Ericsson, regionansvarig

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!