Linjemontage tecknar sex nya kontrakt för kraftanläggningsprojekt

Fr. vänster: Lars, Irina, Annelie, Tommy, Robin, Dennis, Victor, Sebastian, Linus

Under mars och fram till mitten av april tog Linjemontage hem sammanlagt sex kontrakt på kraftanläggningar till ett värde av närmare 200 miljoner kronor.

– Det ger en otrolig trygghet till organisationen att vi har en bra beläggning för 2022 och även 2023, säger Lars Pettersson, affärsområdeschef på Linjemontage.

Uppdragen som nu påbörjats innebär att företaget ska uppföra nya transformatorstationer eller bygga om befintliga. Fem av kontrakten tecknades i mars och ska utföras på uppdrag av Eon, Ellevio, Jönköpings Energi och Härjeåns Nät.

Bra referenser och tekniska lösningar

Under början av april kunde Linjemontage också ta hem ett kontrakt på en ny 145kV-station för Jämtkraft som är en stor och återkommande kund.

– Det är jätteroligt. Framför allt eftersom de inte bara grundade sitt beslut på pris utan valde oss på våra referenser och vår tekniska lösning vilket jag är stolt över, berättar Lars Pettersson.

Arbetet med kraftanläggningarna påbörjade

Leveranstiden på kraftanläggningarna beräknas till 1,5 år och redan nu har Linjemontages ingenjörer börjat rita på de elektriska och mekaniska konstruktionerna.

– Det här ger oss arbetsro framåt och det kan till och med bli väldigt mycket att göra. Men det är ett angenämt problem istället för att beläggningen är för låg.

Vad är det som gör att ni varit så framgångsrika?

– I de flesta fallen är det ett resultat av att vi gör ett bra anbud, hittar rätt underentreprenörer och rätt produkter till rätt pris. Sedan återstår det minst lika viktiga: att driva projektet med bibehållen vinst och med en nöjd kund, avslutar Lars.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!