Linjemontage tar ytterligare steg mot ökat KMA-fokus

Han vill få fler anställda att använda sitt friskvårdsbidrag, har skrivit en ”nördig” avhandling om arbetsmiljö och vill göra Linjemontage till en grön samhällsbyggare.

– Gör vi saker med bra kvalitet som inte behöver göras om sparar både vi och våra kunder både miljö och pengar, säger Hugo Eliasson, nyanställd KMA-samordnare på Linjemontage. 

Efter många års arbete med att utveckla kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöarbetet tar Linjemontage nu nästa steg för att ytterligare snäppa upp sitt KMA-fokus. Den 1 september tillträdde Hugo Eliasson i den nya rollen som KMA-samordnare, en tjänst han ser fram emot att axla.

– Det ska bli intressant, spännande och kul! Jag stödjer Linjemontage vision att vi ska bli en grönare samhällsbyggare så att vi kan ta än mer miljöhänsyn. Medvetenheten kring de här frågorna har också ökat både hos oss och våra kunder. Mycket tack vare Greta-effekten och allt annat som händer i världen, säger Hugo Eliasson. En slutsats som delas av Håkan Eriksson, affärsområdeschef på Linjemontage.

– Vi vill växla upp vårt KMA-arbete då vi ser att alla beställare lägger stort fokus på KMA i projekten.

Konkret följs arbetet med de tre områdena (K)valitet, (M)iljö och (A)rbetsmiljö alltid upp i alla våra projekt. Exempelvis görs alltid riskanalyser innan och under ett projektens genomförande för att se till att ingen skadas.

– Vi jobbar ju på hög höjd och då kan det handla om att det finns räcken eller att personalen har rätt behörighet och utbildningar. I takt med att företaget expanderat och projekten blivit fler och större kräver KMA-arbetet än mer resurser och våra kunder har också signalerat att de värderar arbetsmiljön högt, säger Hugo Eliasson. Han kommer närmast från börsnoterade Eltel Networks och har dessförinnan jobbat inom ABB samt 15 år på Vattenfall med kvalitet, kunder och miljö. Områden som länge legat honom varmt om hjärtat och som han också skrivit en licentiatavhandling om på Kungliga tekniska högskolan.

– Den handlade om miljö, arbetsmiljö och kvalitet i ledningssystem i nio stora internationella ISO-certifierade företag. Nördigt och jobbigt som sjutton, men intressant och utvecklande. Hur kommer de anställda märka av att du förstärker Linjemontages KMA-arbete?

– Jag vill exempelvis att de anställda blir ännu bättre på att plocka ut sitt friskvårdsbidrag. Det tjänar både den anställde och företaget på. Jag försöker själv hålla i gång kropp och hjärna genom att träna och köpte ett gymkort för mitt bidrag i veckan. Andra områden jag planerar att fokusera på och vässa är vår elsäkerhet och psykosocial ohälsa, som enligt statistiken är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!