Linjemontage tar ansvar för återväxten i elkraftsbranschen

Under hösten återupptog Linjemontage studiebesöken för elever som utbildar sig till elkraftsingenjörer. Ett viktigt led i företagets arbete med att medverka till att få in nyutexaminerade i branschen och säkerställa framtida kompetens inom företaget.

Besöken som pågått i flera år fick tillfälligt pausas under pandemin, men har under hösten kunnat återupptas med totalt tre studiebesök på kontoret i Västerås.

– Vi vill ge studenterna en inblick i hur vi jobbar på Linjemontage. Både hur ett projekt drivs men också ge en djupare förståelse för de olika roller man kan ha som elkraftsingenjör. Samtidigt får vi chans att skapa en bra relation med eleverna.

– Det är en ganska liten bransch där vi troligen kommer att träffa på varandra igen, berättar Ida Hagwall, projektledare på Linjemontage som ansvarar för studiebesöken.

Inbjudningarna gäller primärt Västerås Yrkeshögskola, Teknikhögskolan Västerås samt Yrkeshögskolan i Arboga, och det finns tankar på att utöka besöken geografiskt.

Linjemontage har idag två praktikplatser på Västeråskontoret där man handleder eleverna i mekanisk- och elkonstruktion. För Ville Lindbäck som fått en av platserna är det en givande och positiv upplevelse.

– Hittills är jag jättenöjd. Just nu är jag på elkonstruktion där jag hjälper till med slutdokumentationen mot kund. Det har varit väldigt intressant att vara med på möten och se hur det går till i slutskedet av ett projekt. Dessutom har Linjemontage ett väldigt trevligt arbetsklimat. Jag får alltid hjälp oavsett om jag ringer en medarbetare jag aldrig träffat eller bara går några skrivbord bort, berättar han.

De nya kontakter som uppstår via studiebesöken ger också Linjemontage möjlighet att fånga upp personer direkt från skolan. Något som Ida Hagwall, anställd sedan 2015, själv är ett exempel på.

– Ja, jag kom i kontakt med Linjemontage under min utbildning till elkraftsingenjör och fick direkt en bra känsla som också visade sig stämma. Själv började jag som mekanisk konstruktör men har idag en tjänst som projektledare. Hos oss finns många möjligheter att prova på olika yrkesinriktningar och utvecklas, säger Ida Hagwall.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!