Linjemontage ledande på skarv och avslut

Utbildning i Sydkorea

Linjemontage har stor erfarenhet av helhetslösningar inom kabeldragningar och avslut. Vi är även certifierade att utföra arbeten i intervallen 36-400kV.

– Vi har bred kompetens att utföra helhetskontrakt men gör även enbart tillbehörsdelen med skarv och avslut, säger montagechef Nicklas Spaanheden.

Nyligen avslutade Linjemontage ett projekt i Grums på uppdrag av Billerud och snart påbörjas flera liknande projekt. Bland annat i Stockholm och Munkfors, då med Ellevio som kund.

Mattias Kananen, montör

– I Munkfors kommer vi byta ut luftledningen mot 130kV markkabel i dubbla förband men också göra avslut. Vi tar gärna den här typen av jobb och har certifikat för en mängd olika fabrikat, berättar Nicklas Spaanheden.

Inför projektet i Stockholm har Linjemontage skickat medarbetare till Sydkorea för en två veckor lång utbildning i märket Taihan för 245kV skarv och avslut.

– Jag har jobbat med flera olika fabrikat i sex år på Linjemontage och dessförinnan som utbildare i kabeltillbehör hos ABB. Så jag och mina kollegor har stor erfarenhet och kunskap på området, berättar montör Mattias Kananen.

På Linjemontage har man sett en ökad efterfrågan på kabeldragningar med skarv och avslut.

– Man frigör mycket yta när vi tar bort stolpar och gräver ner kabeln i marken istället. Har man det behovet har vi kompetensen att utföra hela arbetet, säger Nicklas Spaanheden som också öppnar dörren för att anställa fler montörer som specialiserat sig på skarv och avslut.

– Är man noggrann och har några års erfarenhet är man välkommen att höra av sig till Linjemontage.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!