Linjemontage klara med rekordprojektet Hurva-Sege

Arbetet med att byta ledningar på sträckan Hurva – Sege i Skåne är klart. Projektet är det största i Linjemontages historia och har till och med kunnat driftsättas före tidsplan. 

– Jag är stolt över alla deltagare som gjort sitt yttersta för att lyckas föra detta i mål, säger Linjemontages vd Henrik Höglund.

Projektet som drog igång i början av 2020 har handlat om att på uppdrag av Svenska Kraftnät förnya den 42 kilometer långa 400kVolt-ledningen mellan Hurva och Sege. Den 3 november – en vecka före tidsplanen – kunde sträckningen driftsättas, vilket gett Malmöregionen ökad (el)kapacitet. Projektets värde är närmare en halv miljard, vilket är den största affären som Linjemontage tagit hem

– Det är inte många svenska entreprenörer som vågar ge sig på ett sådant här stort projekt, eftersom det ställer höga krav. Men vi har satsat på transmissionsledningar och verkligen lyckats med det, säger Henrik Höglund.

Till största del har ledningen kunnat förnyas i den befintliga sträckningen, men vid Södra Sandby och Staffanstorp har sträckningen dragits om då den legat i tätbebyggda områden.

– Jag tycker att det är ett otroligt väl genomfört projekt, både från alla inblandade på Linjemontage men också från vår partner Elnos och NCC som varit underleverantör. De problem som uppstått har vi löst bra, tack vare att vi dragit åt samma håll, säger Johan Holmgren som projektlett arbetet för Linjemontage.

Nu återstår bara visst sanerings- och markarbete. Under vecka 46 kommer sträckan att slut besiktigas.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!