Linjemontage investerar i kompetens för att stärka den strategiska positionen mot en expansiv industri

På ett år har Linjemontage expanderat ordentligt. Framför allt märks tillväxten i norr där två nya kontor öppnats och snart 15 personer anställts.

– Vi vill bygga långsiktiga relationer och visa att vi är kompetenta och lyhörda, säger Johan Nordekvist, strategisk projektledare på Linjemontage.

Det senaste året har mycket hänt inom Linjemontage, inte minst i norra Sverige. Under 2020 har företaget öppnat två nya kontor här, ett i Luleå och ett i Skellefteå. Det innebär att man nu på nära håll kan möta det behov som finns inom elkraft men också den alltmer växande efterfrågan från industrin i norr.  

– Trots att Linjemontage varit relativt okända för industrin här uppe har vi kontinuerligt tagit hem nya affärer, vilket känns väldigt positivt. Vi jobbar med alla spänningsnivåer och typer av utrustning inom elkraft och att ha hela den kompetensspridningen är en styrka, säger Johan Nordekvist. 

Han är själv en del av nyrekryteringen och firar snart ett år på Linjemontages kontor i Luleå. Själv beskriver han sin tjänst som en slags ambassadör för den nya nordliga etableringen där kund- och affärsrelationer är en viktig del vid sidan av nyanställningar. 

– Här uppe händer ofantligt mycket på industrisidan där bland annat Nothvolt, Hybrit, Talga, H2 Green Steel och LKAB har stora investeringsplaner. Då är det viktigt att vi finns på plats eftersom vi vill bidra till den fossilfria omställningen.  

Den mjuka sidan av arbetet innebär att bygga upp de nya team som krävs för att möta den ökande efterfrågan. En utmanande uppgift som Linjemontage klarat bra trots att många aktörer letar kompetens i samma område. 

– Vi är här för att stanna. Det har nått ut och gjort att vi fått luft under vingarna. Nu blir vi kontaktade av intresserade personer som ser att vi bygger långsiktigt, säger Johan Nordekvist. 

Men det är inte enbart i norr som Linjemontage växlar upp för att närma sig industrin. Teknikchef Alfred Andersson tillträdde sin tjänst 1 december i fjol och är placerad i Mölndal. 

– Det innebär bland annat att vi dubblerat våra tekniker. Vi vill inte resa bort vår tid utan ha duktiga medarbetare där vi efterfrågas, berättar Alfred Andersson. 

En resa som både han och Johan Nordekvist tror kommer pågå ett bra tag till såväl norröver som mer söderut i landet. 

– Ja, vi vill fortsätta växa och rekrytera rätt kompetens på strategiska platser för att vara närvarande i viktiga teknikkluster runt om i landet. Närmast behöver vi utöka i Göteborg och Karlstad för att möta pappersbruk, gruvor och andra industriers behov, säger Alfred Andersson.  

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!