Linjemontage driftsatte en av Sveriges största laddanläggningar för elbilar

Jonas Rönnqvist, VD på Truncatis och Arvid Brandell, projektledare på Linjemontage

Nyligen färdigställde Linjemontage 220 laddplatser för en fastighetsägare i Luleå, ett projekt där man ansvarat för hela processen.

– För oss har det varit väldigt enkelt och tryggt att Linjemontage stöttat oss genom hela processen, med allt vad gäller tekniska lösningar men också betallösningar och abonnemangsfrågor, säger Jonas Rönnqvist, ägare på Truncatis.  

 Den snabba omställningen till en fossilfri bilpark märks inte minst i trycket från fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som vill ställa om till hållbara transporter. Enligt en beräkning från konsumentorganisationen för bilister, M Sverige, behövs ytterligare 10 000 nya laddstolpar för att kunna tillgodose behovet för de cirka 250 000 elbilar som rullar i Sverige. Och på Linjemontage är man väl rustade för att hjälpa och vägleda såväl små som stora kunder.

– Vi får allt fler förfrågningar och välkomnar kunder från hela Sverige. Vi har kompetensen att ta hand om helhetslösningen, vilket kan vara allt från bidragsansökningar och projekteringar till utförandet och efterhandsmarknaden med serviceavtal, förklarar Arvid Brandell som har lång erfarenhet av just laddinfrastrukur.

Idag kan bostadsrättsföreningar, organisationer och företag som vill installera laddstolpar ansöka om statligt bidrag på upp till 50 % av kostnaderna. En process som Linjemontage hjälper till med och som Arvid Brandell är väl förtrogen med.

– Kunden kan inte vara proffs på allt och här kan vi bistå med vår expertis och ta fram alla handlingar och underlag som krävs. Vi kan också vara med på plats eller via Teams för att guida rätt, vilket brukar vara uppskattat då det sparar tid och arbete för kunden.

Den nyligen driftsatta laddanläggningen i Luleå med sina 220 laddplatser är ett i raden av projekt där Linjemontage just varit med under samtliga moment av resan. Här kommer man dessutom uppföra ytterligare 60 laddplatser så snart tjälen släpper ur marken. Och på Linjemontage märker man att allt fler kunder efterfrågar en hållbar e-mobilitet.

– Trycket på en grön omställning ökar, inte minst hos många bostadsrättsföreningar som behöver uppdatera sina p-platser när allt fler boende vill kunna ladda sina elbilar i anslutning till hemmet. För oss känns det bra att kunna bidra till en fossilfri framtid.

Något Truncatis ägare Jonas Rönnqvist instämmer i.

– Vi ser detta som en investering där vi framtidssäkrat för miljöns skull. Dessutom har Linjemontage löst kombinerade laddplatser vilket gör det möjligt att både använda kupévärmare på ett energieffektivt sätt och att ladda elbilen, en uppskattad lösning av mina hyresgäster och deras kunder.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!