Linjemontage är ett hantverk och en kultur

Befinner man sig långt från närmsta restaurang och vädret är fint så kan en burk med Bullens korv, värmd på öppen eld bli en perfekt lunch.

Generellt så finns det alltid utmaningar med att vara ute på site, det är väder och vind som vi inte rår över men utöver det så gäller det att ha ordning och reda både på material, verktyg och annan utrustning.

”Med kompetens, ansvar och arbetsglädje bidrar Linjemontage till ett bättre och mer hållbart samhälle”

Montageledare och Montörer

Idag gör vi ett nedslag på en av våra projektsiter och vi träffar Magnus Åstrand montageledare på Transmission och Lokalnät. Magnus har nu varit nästan exakt 10 år på Linjemontage, han började våren 2011 som montör och då framförallt på lokalnät som då var vårat huvudfokus.

Genom åren har Linjemontage övergått mer och mer till att bygga stam- och regionnät och således har projekten också blivit större och montaget mer omfattande vilket har förändrat min roll en del.

– Det bästa med mitt jobb är kombinationen av roller och uppgifter för min del. Min roll kan vara allt från att driva mindre lokalnätsprojekt själv som montör till att vara montageledare för ett gäng montörer i större projektorganisationer. Projekttiderna kan ju variera kraftigt från en par veckors jobb på ett lokalnätsprojekt till över ett års ledningsbyggnad på stamnätet.  Eftersom jag nu börjar ha ett gäng med års erfarenhet av linjebyggnad kan jag på det sättet vara mentor för de yngre och lära dom lite trix. Att få jobba som montör i bredd med montageledning gör att jag fortfarande håller kvar och uppgraderar min egen kompetens gällande material och arbetssätt.​​​​​​​

Jag har också bra dialog under projekten med både konstruktörer och projektledare, vi blir som ett stafettlag! Man ser verkligen vikten av att göra det tillsammans över yrkesgrupperna. Alla länkar är viktiga!

Generellt så finns det alltid utmaningar med att vara ute på site, det är väder och vind som vi inte rår över men utöver det så gäller det att ha ordning och reda både på material, verktyg och annan utrustning.

– För oss montörer är det viktigt att arbetsunderlagen finns på plats ,rätt material finns ute på site och att vi har med oss verktygen och har koll på dessa. Har vi det så kan vi utföra projekten effektivt och säkert och då kan vi också ha kul på jobbet som i sin tur är det viktigaste, säger Magnus och pekar på korvburken som står i elden. Arbetsglädje!!

Joel och Erik, montageledare och montör
Samverkan mellan maskinist och montör är förutsättningen för ett säkert arbete och en bra leverans.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!