Från montör till montagechef – Möt Nicklas Spaanheden

Nicklas Spaanheden

Nicklas Spaanheden började som montör på Linjemontage under 90-talets slut. År 2017 fick han en förfrågan om att axla rollen som montagechef, en tjänst med mycket omväxling och problemlösning.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

– Ja, det är omväxlande, men mycket handlar om att stötta projektledare med montagefrågor och sätta timmar på utförandet i anbudsarbetet och att fördela montörer utefter behovet i alla våra projekt. Ibland hade det varit bra att ha en spåkula, för den svåraste biten är att veta vilka projekt som kan bli aktuella på längre sikt. Där får jag input från våra projektledare. Men jag vet redan nu att vi exempelvis söker erfarna montörer till Luleå. ​​​​​​​

Hur hamnade du på Linjemontage?

– Jag är själv montör i grunden och lånades ut till företaget 1999 och blev anställd 2001. Jag tyckte att Linjemontage hade intressanta jobb och så längtade jag efter att komma ut och resa.

Men nu är du chef och fast på kontoret?

– Ja, 2017 blev jag erbjuden tjänsten som montagechef som jag tackade ja till. Mycket nytt för mig men utmaningar och utveckling är det som gör att jag trivs på jobbet. Så med god hjälp av alla medarbetare tycker jag att det gått jättebra. Visst har jag varit fast vid skärmen och telefonen under pandemin, men nu planerar jag att komma ut och resa till de platser vi är på igen. Det underlättar mycket att skapa sig en bild av hur det ser ut.

Vad tycker du är roligast med montagechefsjobbet?

– Omväxlingen. Jag gillar att ha näsan i blöt lite överallt och är med och räknar på anbud, är med i uppstartsskedena och sedan i utförandeprocesserna. Jag vet aldrig hur dagen kommer att se ut när jag kommer till jobbet och det tycker jag är väldigt kul.

När känner du dig riktigt nöjd när du går hem?

– Det är när jag får feedback av montörerna. Att de trivs och tycker att det är roligt att gå till jobbet. Det är ett kvitto på att jag gör ett bra jobb och det är det som är mitt mål.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!