Förste man på plats vid det nya regionkontoret i Luleå

Måndagen den 11 maj tillträdde Benny Ericsson, regionansvarig för norra Sverige

I och med detta har vi nu har fått till startskottet för regionkontoret i Luleå, nu börjar också processen att etablera Linjemontage på allvar norr om Sundsvall, där det tidigare nordligaste kontoret ligger. Med utgång från Luleå skall Linjemontage börja räkna på projekt och entreprenader.

-”Situationen har varit sådan att Linjemontage inte deltagit vid anbudsförfarande och upphandlingar i området mer än i ringa omfattning tidigare med anledningen av att det saknats egen personal på plats, att expandera verksamheten, nu över hela norra Sverige är en naturlig del av vår tillväxtstrategi”  säger Mats Berg, affärsutvecklingsansvarig på Linjemontage.

Linjemontage har rekryterat Benny Ericsson utifrån hans långa branscherfarenhet och kännedom i regionen.

– ”Jag började på Luleå Energi direkt efter skolan, och jobbade där i dryga 20 år i olika befattningar och ansvarsområden” säger Benny. ”Det var lärorika år som satt grunden för min yrkesbana, jag har på så sätt jobbat i branschen hela mitt yrkesverksamma liv.”​​​​​​​

Mellan Luleå Energi och anställningen på Linjemontage har Benny även arbetat ett par år som gruppchef för elkraftkonsulter på Sweco i norra Sverige.

Tre inledande utmaningar

Planen för exploateringen av marknaden i norra Sverige innebär flera olika fokus; att rekrytera, att räkna på jobb och vinna anbud samt påvisa närvaron av Linjemontage i regionen, både mot nätägare och industri.

Det innebär att Linjemontage samtliga tre affärsområden förväntas vinna mark, Transmission, Kraftanläggningar och Service och Underhåll. 

En man av ordning och positiva engagemang

Benny Ericson är 7-barnspappan som när han har tid, när han inte kör sina barn till allsköns idrottsaktiviteter, spelar lite gubbhockey med vännerna. Han blev väldigt glad när han blev tillfrågad om den nya tjänsten och tackade ja, mycket för utmaningen att få vara med från start och bygga upp Linjemontage verksamhet i Norrland.

Linjemontage är ett företag som många är imponerade av, den resa som man gjort sedan start till idag är fantastisk säger Benny. 

Nu börjar det intensiva arbetet att få ut rekryteringsannonser till arbete som vi samtidigt skall börja räkna på, det är ett moment 22 kan man säga, men samtidigt så har vi resurser att balansera upp med om det skulle uppstå några glapp åt något håll.

Så nu hissar vi Linjemontageflaggan i Luleå vilket borgar för helhet, kvalité och samarbete samtidigt som Benny avslutar med att poängtera, att en viktig framgångsfaktor enligt honom är att våga, ha en bra struktur från början och se till att ha kul på vägen, då lyckas man.

Känner du att du vill bli en i teamet hos oss på Linjemontage i norra Sverige, så kan du kontakta Benny på 070-649 44 66 eller maila benny.ericsson@linjemontage.se

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!