En kvarts sekel i Linjemontages tjänst

När Tomas Lindqvist anställdes som montör på Linjemontage hade han inte planerat att stanna så länge. Men bra kollegor och korta beslutsvägar gjorde att han trivdes och blev kvar. Till sommaren går han i välförtjänt pension – efter 24 år i företaget.

Egentligen hade den 66-årige dalslänningen kunnat sluta redan i år, men har valt att jobba kvar ytterligare ett år. För även om han börjat tröttna på de återkommande hotellvistelserna har han alltid trivts på Linjemontage.

Tomas Lindqvist

– Henrik (Höglund) har ju varit chef hela tiden och det har alltid varit lätt att nå honom om det behövts ta snabba beslut. Sedan gillar jag den familjära stämningen, vi har alltid haft bra folk, berättar Tomas Lindqvist som just nu befinner sig i Jennylund i Hisings-Backa där han tillsammans med sina kollegor bygger ett 130/20-kV-ställverk på uppdrag av Vattenfall.

Han anställdes som montör 1997, men bytte under tre år tjänst till projektledare. En tid som var rolig och utvecklande, men där han också längtade tillbaka till mer handfasta arbetsuppgifter.

– Visst var det skönt att sitta inne när det var -30 grader ute, men jag trivs bäst med att vara ute och jobba. Jag har haft en förstående fru också, vilket är en fördel när man är borta på site måndag till torsdag.

Även om mycket är sig likt sedan han började har en del förändrats under åren i takt med att företaget växt och fått fler anställda och större projekt.

– Som montör har det blivit mer pappersarbete eftersom det är större och noggrannare kontroller och ännu mer fokus på arbetsmiljön. Men det är viktigt och bra för oss som måste ha ett stort säkerhetstänk.

Men alla resor har ett slut och till sommaren börjar nästa kapitel i Tomas Lindqvists liv när han stämplar ut från Linjemontage för sista gången. Och några problem att fylla fritiden som ligger framför honom tror han inte att det blir.

– Visst kommer jag säkert sakna jobbet ibland och jag hade aldrig stannat ett extra år om jag inte trivdes. Men det ska bli skönt att få ägna sig åt en del renovering hemma och så har vi ett radhus i Spanien där vi förhoppningsvis kan vistas lite mer framöver.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!