Dubbla framgångar för Linjemontage norska dotterbolag

Linjemontage AS vädrar morgonluft efter två nyvunna projekt och hävda Corona-restiktioner. Nu satsar bolaget på att växa på den norska marknaden, primärt med fokus på transformatorstationer.   – Vår framgång avgörs av vår förmåga att bygga organisationen med kompetens, säger Daglig leder Geir Gjersdal. 

– Vår framgång avgörs av vår förmåga att bygga organisationen med kompetens, säger Daglig leder Geir Gjersdal.

Bara en månad efter att Geir Gjersdal tillträdde tjänsten som Daglig leder för Linjemontage norska dotterbolag slog Corona-viruset till med full kraft och förlamade marknaden.

– Det påverkade oss negativt att vi inte kunde besöka kunder och att förfrågningarna blev färre. Men vi har använt tiden till att bygga upp vår organisation och utvecklat system och rutiner som ska stödja försäljning och projektgenomförande, berättar Geir Gjersdal.

Redan nu har man tecknat två avtal med Statnett och Hallingdal Kraftnett till ett totalt värde av närmare 50 MNOK. Det handlar bland annat om att uppföra en helt ny byggnad med en 22kV brytaranläggning, skydds- och styrsystem, stationstransformator och AC/DC-system. För Statnet ska man även uppgradera en befintlig transformatorstation i Tokke. Båda projekten ska vara genomförda till hösten 2023.

– Det är de första projekten vi tagit hem i Norge i den här storleken, vilket vi är mycket nöjda med. Vårt huvudfokus har varit att teckna avtal med elkraftskunder och nu ska vi genomföra projekten så att kunderna blir nöjda. Det ger oss bra referenser för framtiden.

Verksamheten i Norge utgår idag från huvudkontoret i Hvalstad i Asker kommun, men målet är att växa. Idag är man sex anställda, fyra ingenjörer och två montörer.

– Det är en utmaning att hitta bra kandidater med rätt profil, men vi har kompetenta partners som kan delta i projekten och har ett bra samarbete med organisationen i Sverige. Det ger oss möjlighet att expandera, säger Geir Gjersdal.

Hur ser du på framtiden?

– Positivt! Vi vet att kunderna planerar många investeringar, drivna av det gröna skiftet. Vi bygger vår organisation på expertis, vilket gör oss till en trovärdig och trygg leverantör.

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!