Årsresumé 2022

År 2022 kommer sannolikt gå till historieböckerna som året då kriget i Ukraina skakade omvärlden och pandemins effekter fortsatte att sätta käppar i hjulen. Något som också vi på Linjemontage märkt av. Men det har också funnits gott om ljusglimtar och ett ökat intresse för eleffektivisering, och elektrifiering bland våra kunder.

Vi är också mäkta stolta över er alla i Linjemontagefamiljen som alltid försökt göra det bästa av situationen och hitta lösningar när omvärldsläget ställt till det. För trots leveransproblem och prisökningar kommer vi i princip att nå budgeten som det ser ut nu, vilket gör att vi står starka när vi snart tar nästa kliv in i 2023.

Träffen på Vann

Efter flera år då vi försökt hålla distans och inte träffas fysiskt var det glädjande att vi äntligen kunde samlas allihop för en storträff på Vann!

Nyrekryteringar och kompetensutveckling

För att klara av våra uppdrag behöver vi ständigt förstärka med nya starka armar, ben och hjärnor. Därför är vi väldigt nöjda med att – i hård konkurrens – ha anställt runt 30 personer under året. Det arbetet kommer fortsätta under kommande år.

Efter pandemiåren har vi också satsat stort på intern kompetensutveckling, bland annat i form av hjärt- och lungutbildning samt utbildningar i ledarskap, entreprenörsjuridik och teknikspecifika utbildningar.

Vi är också stolta över att ni bidrar med er värdefulla kompetens och erfarenhet när vi får in yngre medarbetare. Den kunskapen är ovärderlig och går inte att få genom traditionella utbildningar.

Hållbarhetsarbetet

Vi är beroende av vad kunderna efterfrågar och försöker i den mån det går att köpa in produkter i Europa och Sverige. Fler och fler i företaget har också gått över till elbil och i dagsläget är ca 20% av våra förmånsbilar elbilar. Vi har också blivit duktiga på att se över våra mötesresor och oftare ses via Teams vilket sparar mycket på våra utsläpp.

Framtidsutsikter

Det återstår att se när industrierna väljer tidpunkt för upphandling, men med de utmaningar och målsättningar samhället står inför kommer vi inte lida brist på jobb. Skulle inflations- och ränteläget innebära ett avvaktande kundläge i början av 2023, rustar vi för att möta behoven som vi vet kommer. Det innebär att vi fortsätter att rekrytera där vi ser ett behov.

Vi har under året också arbetat med flera partneringprojekt med bland annat Öresundskraft Mälarenergi och detta hoppas vi bygga vidare på! Många kunder hör av sig och är nyfikna på vad det innebär och vi har redan nu flera partneringprojekt på gång för 2023 med bland annat European Energy, Öresundskraft och Mälarenergi.

Vi vill tacka er alla för era insatser under året som gått. Vi är starka tillsammans!

Gott nytt år!

Lars Pettersson, Anders Holgersson, Håkan Eriksson, Sofia Backström och Henrik Höglund

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!