fbpx
Nyheter

Verkstaden i Västerås är hjärtat i affärsområde Kraftanläggningar

By april 9, 2021april 12th, 2021No Comments

På verkstaden i Västerås är stämningen familjär och fokus ligger på att leverera kontrollskåp i tid. Teamet lägger stor vikt och sätter en ära i att fullfölja sin del i Linjemontages leveranskedja. 

I den anrika tegelbyggnaden på Kopparlunden i Västerås ligger Linjemontage verkstad i moderna lokaler. Här jobbar verkstadschefen Thomas Nilsson tillsammans med sitt team. Innanför dörrarna är det alltid någon som ropar ett glatt ”Hej!” och inte sällan möts man av ljudet av musik. Det är svårt att undgå den familjära stämningen, och det märks att alla trivs på jobbet och är samspelta.

 

I verkstaden byggs relä- och kontrollskåp samt RTU/fjärrskåp, det behövs till Linjemontages transformatorstationer som levereras runt om i hela Sverige och Norge. Teamet är måna om att arbeta lösningsorienterat och kundanpassat, det ställer höga krav på flexibilitet för att kunna möta kundens önskemål om specificerade tekniska lösningar.

Dessutom har verkstaden ett eget och komplett lager. Här finns allt installationsmaterial och komponenter med beställningspunkter som säkerställer att nödvändigt material hela tiden finns tillgängligt. Det finns också en komplett maskinpark som underlättar för allt arbete som måste utföras.

 

Verkstaden i Västerås är värdefull ur flera aspekter. Ett exempel är när det dyker upp sena konstruktionsändringar. Då kan elkonstruktörerna enkelt kommunicera med verkstaden och tillsammans löser de problem. Det är ett tryggt och smidigt samarbete som leder till positiva effekter som kundtrygghet genom hög servicenivå och säkra leveranstider. Vid tillfällen då beläggningen är alltför hög på verkstaden, får de hjälp av personal från Linjemontages resande ställverksmontörer – ett bra samarbete som fungerar fint.

Vi är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området ifrån 0,4 kV till  400 kV.  Vi marknadsför och säljer kundanpassade kraftförsörjningsanläggningar och tjänster som ger konkurrenskraft, komfort och trygghet för våra kunder. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd inom ramen för våra tre affärsområden Transmission, Kraftanläggningar och Service och Underhåll
Bland våra kunder är elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar representerade.
Vi bedriver verksamhet med kontor över hela Sverige och har även bolag i Norge. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.