fbpx Skip to main content
kraft nyhetNyheter

Trivsel och god arbetsmiljö skapar framgångsrika projekt

By december 9, 2021december 14th, 2021No Comments

Majoriteten av Linjemontage montörer lever och bor i anslutning till projekten under veckorna, då är det viktigt att förhållandena är så goda som möjligt för att underlätta vardagen. 

 

Linjemontage montör Dennis Nyqvist

Långa dagar tillsammans med gemensamma och tydliga mål är vad som står på agendan för en montör på Linjemontage. Tillsammans med projektledare och platschefer genomförs projekten efter ritningar och arbetsberedningar.

Dennis Nykvist är 28 år och har sedan han slutade på gymnasiets elprogram jobbat med linje- och kraftmontage mot anläggning och industri. Han har redan hunnit jobba på stora projekt på båda sidor Sverige.

— Innan jag började på Linjemontage, arbetade jag i Stockholm med stor nybyggnation i Värtahamnen. Precis som där, så har vi noggranna säkerhetsgenomgångar inför och under projektgenomförande.

Linjemontage har i uppdrag att leverera en ställverksanläggning åt Vattenfall Distribution, norr om Göteborg. Projektet startade under våren 2021, där underentreprenören Melloffs Bygg ansvarar för mark- och anläggningsarbetet. Nu är man i fas att genomföra drifttagningen av anläggningen.

Catrine Josefsson är en erfaren projektledare på Linjemontage som ansvarar för projekts framdrift. Som projektledare har man en lite längre resa med projekt, från anbud och planering till överlämning. Hon poängterar vikten av ett hållbart och engagerat samarbete mellan alla intressenter.

— Det är verkligen roligt att se en station växa fram. Särskilt när man vet hur mycket arbete som ligger bakom. Projektet rullar på bra, tack vare mycket gott engagemang, både från den interna projektgruppen, men också från underentreprenörer och beställare, vilket resulterar i bra samarbete och goda slutresultat.

Dennis kom på plats under vecka 27, precis innan semestern, och har sett hur stationen vuxit fram tillsammans med sina kollegor. Ansvarig på plats är den erfarne platschefen Tomas Lindqvist, som idag är en av de äldsta och mest kunniga bland Linjemontages personal på site på affärsområdet Kraftanläggningar.

— Vi är ett gött gäng och från måndag till torsdag så gör vi många timmar ihop, så man lär ju känna varandra rätt väl efter några månader. Och stationen, man har ju sett den födas och se dagens ljus kan man säga.

Vecka 45 besökte Linjemontage KMA-ansvarig Jonas Garnemark och Leif Ruergård från A3Cert projektet. Besöket var en del av den årliga revisionen för våra kvalité- och miljöcertifikat.

Catrine Josefosson, Tomas Lindqvist, Leif Ruergård och Jonas Garnemark

Linjemontage är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området kraftförsörjningsanläggningar ifrån 0,4 kV till 400 kV. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd m.m. Våra kunder är bl.a. elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar. Linjemontage har kontor och verksamhet över hela Sverige samt i Norge och vi är ca 180 anställda. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.