fbpx

Linjemontage driver ett stort antal projekt genom våra affärsområden. Vi försöker löpande uppdatera våra intressenter och medarbetare kring våra uppdrag och händelser i närtid.

Vattenfall håller på att bygga flera vindkraftsparker i kommunerna Åsele och Lycksele. Detta kräver en ny kraftanläggning för distribution, Linjemontage driver därför projektet för en 130 kV anläggning i Norrtjärn.

Linjemontage projektledare Anders Arnesson har tillsammans med underentreprenören Toréns Entreprenad från Östersund etablerat projektet.​​​​​​​

-”När vi först kom till platsen inför projekteringen var det 1 meter snö och på platsen fanns då en äldre gård. Så det första vi fick göra var att riva gården med tillhörande ekonomibyggnader” säger Kristoffer Torén.

Därefter har vi gjort ett omfattande mark- och anläggningsarbete med dränering och schaktning för att stabilisera ytan för kraftanläggningen.

Ett av de projekt Vattenfall bygger samtidigt är en vindkraftspark i Blakliden och Fäbodberget som man estimerar ska ha en produktion på 1,1 TWh. Denna vindkraftssatsning kommer årligen försörja el till 220 000 hushåll.

Läs mer om Vattenfalls vindkraftsprojekt i området

https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/vindprojekt/blakliden-och-fabodberget

Toréns entreprenad är ansvarig för mark- och anläggningsarbetet och Sörens Kraft och Montage från Hudiksvall ansvarar för montering av kraftanläggningen. Både Toréns entreprenad och Sörens Kraft och Montage är två partners som Linjemontage anlitat vid tidigare projekt.

Under hösten genomfördes en revision tillsammans med beställaren Vattenfall, med på revisionen fanns Harald Sund, och Lena Sundberg från konsultföretaget Sigma Civil.

Vår KMA ansvarige Jonas Andersson var på plats och representerade Linjemontage under revisionen.

Sören´s el monterar komponenter vid kraftanläggningen

Toren´s Entreprenad har utfört allt markarbete på site

Deltagarna vid revisionen som genomfördes tillsammans med beställare och leverantör under hösten.

Vi är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området ifrån 0,4 kV till  400 kV.  Vi marknadsför och säljer kundanpassade kraftförsörjningsanläggningar och tjänster som ger konkurrenskraft, komfort och trygghet för våra kunder. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd inom ramen för våra tre affärsområden Transmission, Kraftanläggningar och Service och Underhåll
Bland våra kunder är elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar representerade.
Vi bedriver verksamhet med kontor över hela Sverige och har även bolag i Norge. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.