fbpx
Nyheter

Partnering skapar långsiktiga affärsrelationer

By oktober 22, 2021oktober 25th, 2021No Comments
När Linjemontage nu påbörjar genomförandet av en befintlig transformatorstation i Hallstahammar gör man det inte ensam. Tillsammans med Mälarenergi Elnät AB har man istället ett partneringprojekt för att få till de bästa lösningarna och maximera resurserna. 

Arbetet med att uppgradera stationen i Hallstahammars kommun har just kommit in i genomförandefasen efter att parterna under våren förprojekterat tillsammans. Delar av 130/30/20/10 kV-stationen ska bytas ut. Mälarenergi och Linjemontage har jobbat i flera projekt tidigare, men det är första gången de ingår i ett partneringprojekt. Något båda parter ser flera fördelar med.

– Vi har arbetat många gånger med Linjemontage och känner oss trygga med det. Att arbeta i partneringprojekt blir win-win för oss båda. Vi känner att det är bättre att lägga pengarna på en bra projektering för det blir en mycket kortare uppstartssträcka när man ska börja genomföra projektet. Det sparar diskussioner och minskar riskerna, säger Joakim Hedmark, projektledare på Mälarenergi Elnät AB och får medhåll av sin kollega på Linjemontage.

– Med det här arbetssättet är kunden och vi med från början och tar fram lösningar tillsammans. Det blir också en starkare teamkänsla när man är med från start och jobbar mot samma mål, säger Peter Medin, projektledare för Linjemontage.

Det nära samarbetet innebär bland annat att lösningar, ritningar, teknikbeskrivning och budget tas fram tillsammans. Något som sparar både tid och pengar för kunden, men också ställer krav på de inblandade.

– Det krävs att det finns ett ömsesidigt förtroende för varandra där man är öppna och ärliga. Vi har högt i tak och en väldigt bra dialog med Mälarenergi. Vi har ömsesidig respekt för varandras professioner och känslan är att vi alla känner oss som arbetskamrater, säger Peter Medin.

– Linjemontage har sedan tidigare erfarenhet av partnering med flera kunder. Vi hoppas att det blir fler fruktsamma samarbeten framöver då vi tror att det här är framtiden. Det här är den mest effektiva lösningen eftersom det går åt mindre resurser när vi varit med från början och tagit fram den tekniska lösningen tillsammans med kunden, säger Linjemontages projekt- och anbudschef Pontus Petersson.

Linjemontage är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området kraftförsörjningsanläggningar ifrån 0,4 kV till 400 kV. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd m.m. Våra kunder är bl.a. elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar. Linjemontage har kontor och verksamhet över hela Sverige samt i Norge och vi är ca 180 anställda. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.