fbpx

Nu är Linjemontage i gång med byggnationen av en ny station till Vattenfall i Grundfors, ett litet samhälle öster om Storuman. Stationen är en förnyelse och samtidigt tar Vattenfall höjd och skapar möjligheter till att kunna ansluta framtida vindkraftparker. 

 

I juni fick vi det efterlängtade startbeskedet och kunde påbörja markarbetena för stationen tillsammans med vår underentreprenör NEKAB. Avtäckningen är gjord och terrasseringen är klar. Markarbetena rullar på bra och det börjar att se ut som en stationsplats. 

  • Det känns alltid roligt när man kan påbörja ett så här pass stort projekt och se att det händer något ute i fält också, säger Jan-Erik Frilén som är Linjemontages projektledare. NEKAB har gjort ett fint jobb hittills. 

I projektet ingår projektledning, konstruktion, utförande samt provning och idrifttagning. 

Just nu har konstruktörerna för både mek och el bråda dagar med att få fram allt som behövs för att dels färdigställa marken, dels för att kunna starta montagejobbet som är planerat att påbörjas efter årsskiftet.  

På plats i Grundfors har gjutningarna påbörjats och Jan-Erik ser fram emot att den nya stationen börjar ta form. 

Linjemontage är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området kraftförsörjningsanläggningar ifrån 0,4 kV till 400 kV. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd m.m. Våra kunder är bl.a. elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar. Linjemontage har kontor och verksamhet över hela Sverige samt i Norge och vi är ca 180 anställda. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.