fbpx
kraft nyhetNyheter

Målgång för Linjemontages projekt – Microsofts serverhallar driftsatta

By oktober 27, 2021No Comments
Från topphemligt till snudd på färdigt. Snart går Linjemontage i land med jätteprojektet som elsatt Microsofts nya serverhallar i Gästrikland.

Drygt två års intensivt arbete med att förprojektera och uppföra tre stycken 130kV-stationer i Gävleborgs län är snart slutfört. Det handlar om YT 630 Ersbo i Gävle, YT 671 Tuna i Sandviken samt YT 651 Öby i Valbo och redan nu har utomhusställverken börjat förse techjätten Microsofts nya serverhallar med el. 

– Det har varit ett av de större projekt vi haft inom affärsområdet Kraftanläggningar. Visst har det funnits utmaningar, men det har gått bra och vi håller tidsplanen, berättar Linjemontage projektledare Magnus Skeppstedt.  

Projekten i Gävle och Sandviken är nu slutbesiktigade medan stationen i Valbo ska slutbesiktigas inom kort. Magnus Skeppstedt menar att framgångsreceptet har stor del i det goda samarbetet med partnern Elnos som utfört montagearbetet, erfarna platschefer och inte minst med Vattenfall som Linjemontage har återkommande projekt tillsammans med. 

– Arbetet kom igång snabbt tack vare en smidig övergång från anbud till projekt. Vi har också haft en väldigt bra dialog och fint samarbete i projektgruppen. Att jag kunnat dela på arbetsuppgifterna med min kollega William Ibrahim har också varit väldigt värdefullt, menar Magnus Skeppstedt. 

Linjemontage är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området kraftförsörjningsanläggningar ifrån 0,4 kV till 400 kV. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd m.m. Våra kunder är bl.a. elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar. Linjemontage har kontor och verksamhet över hela Sverige samt i Norge och vi är ca 180 anställda. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.