fbpx

Henrik Höglund lyckades bygga upp det lilla Linjemontage till ett stort och konkurrenskraftigt företag på mindre än 30 år. Flera framgångsfaktorer har varit viktiga: kompetent personal, strategiska och trygga vägval och entreprenörskap.

Det var självständigheten och möjligheterna som lockade och envishet som drev, när vd Henrik Höglund bestämde sig för att starta Linjemontage 1993. Då kunde han inte ana framgången som väntade.

– Jag hade inte en tanke på att vi skulle vara där vi är idag, säger Henrik.

Det ena efter det andra föll på plats, envisheten gav resultat och allt eftersom vann de förtroendet bland fler kunder. Det lilla kontoret i Grästorp fick sällskap av nya kontor utspridda över hela landet. Till och med i grannlandet Norge. Att se möjligheter när andra ser svårigheter har spelat stor roll. Men det har krävt hårt arbete.

– För mig handlar det om att utmanas av möjligheter. När jag tänker på hur många mil jag spenderat i bilen och på vilka tider, känns det helt knäppt.

När Henrik får frågan om vilka framgångsfaktorer som varit viktigast under resans gång, blir svaret kompentent personal, strategiska och trygga vägval och entreprenörskap.

Han förklarar att det handlar om att driva framåt genom smarta val och att stå fast vid sin plan och målbild. Men också om att skapa ett lag och en attraktiv och trivsam arbetsplats.

– Alla vill ju spela i Milan, säger han med glimten i ögat.

Henrik anser att det är viktigt att alla känner sig delaktiga i framgången. Eftersom varje medarbetare är lika betydelsefull på Linjemontage.

Sedan två år tillbaka är Linjemontage en del av den Indiska koncernen Kalpataru Power Transmission, något som ökat konkurrenskraften. Idag är trycket högt, företaget växer och nya kunder tillkommer – allt talar för en ljus framtid. Dessutom blir Linjemontages viktiga samhällsroll tydligare eftersom energibehovet ökar och hållbarhet är det nya ledordet.

Vi är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området ifrån 0,4 kV till  400 kV.  Vi marknadsför och säljer kundanpassade kraftförsörjningsanläggningar och tjänster som ger konkurrenskraft, komfort och trygghet för våra kunder. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd inom ramen för våra tre affärsområden Transmission, Kraftanläggningar och Service och Underhåll
Bland våra kunder är elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar representerade.
Vi bedriver verksamhet med kontor över hela Sverige och har även bolag i Norge. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.