fbpx

Ny station möjliggör inkoppling av förnybar el till cirka 6600 eluppvärmda hushåll.  

 

Här ser vi Provningsledare Johan Forsgren och Projektledare Mwafak Chukro från Linjemontage, Projektledare Henrik Vesterberg från Vattenfall och Fredrik Furman från Kraftanläggarna.

I Fjällboheden i Västerbotten har Linjemontage på uppdrag av Vattenfall under 20/21 byggt en 130/30kV station. Stationens syfte är att ta emot produktion från Fjällboheden Vindparks 10 turbiner som kan leverera upp till 42MW vilket medför en produktion på drygt 160 gigawattimmar , motsvarande elbehovet för cirka 6 600 eluppvärmda hushåll.  

Lagom inför midsommarfirandet så spänningssattes stationen helt enligt tidsplanen. Stolta kunde delar av projektgänget fira med tårta.  

-Framgång ska firas, säger Mwafak Chukro som har varit Linjemontage projektledare i Fjällboheden.  Han fortsätter med att lyfta fram hur viktigt det är att i sådana här projekt ha en tät och konstruktiv dialog med beställaren och underentreprenörerna.  

-Det gäller att få ihop teamet och se det som ett gemensamt projekt där alla delar har sin roll och är viktiga som länkar i hela projektkedjan. Tyvärr kunde inte alla som varit delaktiga vara på plats och äta tårta men jag vill ändå att alla ska känna att dom gjort ett bra jobb och känna stolthet. 

-Roligt att Linjemontage etablerat sig i norra delarna av landet, det behövs konkurrens. Som beställare känner man projektmedlemmarnas gedigna inställning till kvalitet och driv med tanke på den tighta tidplanen där man lyckats bygga denna station under 12mån.  säger Henrik Vesterberg projektledare hos Vattenfall.  

Mwafak avslutar sin mening med att all heder och ära går till alla involverade medansvariga i projektet som arbetat helhjärtat från start till avslut och gjort detta möjligt. 

Linjemontage är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området kraftförsörjningsanläggningar ifrån 0,4 kV till 400 kV. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd m.m. Våra kunder är bl.a. elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar. Linjemontage har kontor och verksamhet över hela Sverige samt i Norge och vi är ca 180 anställda. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.