Mekanisk konstruktör till affärsområdet kraftanläggningar

Nu söker Linjemontage fler medarbetare till vårt team av konstruktörer. Hos oss erbjuds du möjligheten till ett arbete med mycket ansvar och frihet, med fokus på säkerhet, kvalitet och effektivitet.

Om affärsområdet

Linjemontage affärsområde Kraftanläggningar renoverar och bygger nya anläggningar utifrån kundernas behov och gällande krav på marknaden. Vi ser till att de lever upp till rätt kvalitets- och säkerhetsnivåer för att skapa en trygg och produktiv arbetsplats. I förlängningen skapar vårt arbete ytterligare möjligheter till att förbättra det svenska kraftnätet. I våra uppdrag utför vi bland annat planering, konstruktion, projektledning och upphandling av entreprenader och produktion.

Med rum för utveckling

Vårt arbete är ett hantverk som kräver ständig upplärning. Därför satsar vi bland annat på löpande kompetensutbildning och fadderskap. Hos Linjemontage får alla bidra med sina kunskaper och idéer, och samtidigt ta del av andras. En ödmjuk inställning till att aldrig vara fullärd. För dig som ny medarbetare innebär det att du får arbeta med några av branschens skarpaste hjärnor, utbyta erfarenheter och kompetenser, för att tillsammans driva din egen, Linjemontages och branschens utveckling framåt.

Vi erbjuder

Trots att vi idag är utspridda över hela Sverige har vi lyckats behålla den särskilda lagkänsla som präglat Linjemontage sedan starten i Grästorp 1993. Vi värnar våra anställdas trivsel, att alla känner sig sedda och hörda, samt den familjära känslan. Hos oss är alla lika viktiga – oavsett roll och befattning. Det innebär bland annat att vi delar vinsten lika när det går bra. Självklart har vi kollektivavtal och för tjänstemän följer vi Branschavtal Energi.
Vidare erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag, tipspeng vid hjälp att rekrytera nya medarbetare, sjukvårdsförsäkring, avsättning till tjänstepension, förmånsbil för vissa tjänster, möjlighet till hemarbete del av din arbetstid om du så önskar och arbetet så tillåter, med mera.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar projektorienterat och såväl kunder som leverantörer finns på en internationell marknad men våra kunder finns i huvudsak i Sverige. Vi levererar transformatorstationer till kraftbolag och nätbolag med spänningar upp till 400 kV. Projekten är normalt totalentreprenader där vi ansvarar för konstruktion, mark, bygg, montage samt idrifttagning till färdig anläggning. Vi jobbar tätt tillsammans i projekten och vi arbetar normalt med egna resurser inom alla funktionsområden.

På Linjemontage finns både nyutexaminerade medarbetare och människor som arbetat som mekanisk konstruktör i nästan 30 år, så hos oss finns det alltid någon att fråga och lära sig av.

Som mekanisk konstruktör för ställverksanläggningar 0,4-400 kV får du varierade arbetsuppgifter med ett genomgående fokus på problemlösning. Vi har löpande dialog med såväl kunden som leverantörer, för att säkerställa att vi tillsammans producerar rätt lösning i rätt tid.

Arbetet sker i team för både anbud och projekt. På så sätt lär du känna många av de som arbetar hos oss och får stort erfarenhetsutbyte.

Vi ritar alla våra ställverk och stationer i Microstation, där all modellering sker i 3D. Arbetsområdet är brett, där vi bland annat tar fram följande:

  • Bygglovshandlingar för ställverks- och kontrollbyggnaden.
  • Markunderlag för placering av fundament, kablar, rör, jordlina etc.
  • Designunderlag för stål och fundament.
  • Montageunderlag för hela ställverket, som våra montörer bygger efter.

Vi arbetar även med visualisering av våra anläggningar i VR (Virtual Reality), där man kan uppleva en 3D-modell av stationen innan första spadtaget. Vi har många kontor runtom i Sverige så placeringsort kan väljas enligt överenskommelse.

Din bakgrund

Du har högskole- eller YH-utbildning och/eller flerårig erfarenhet inom området. Vi förutsätter att du har god datorvana. Till ditt arbetssätt är du drivande, noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta i team.

Tjänsten kräver att du har körkort med lägst B behörighet. Vi är verksamma i hela Sverige vilket kan innebära att du får resa en del under veckorna.

Vi värderar högt dina personliga egenskaper.

Om Linjemontage

Linjemontage startades 1993 i Grästorp och har sedan dess blivit ledande inom kraftförsörjningslösningar till nätbolag, industri och offentlig förvaltning. Idag är vi ca 200 medarbetare utspridda på 18 platser i Sverige och ett i Norge. På så sätt finns vi alltid nära våra kunder, och kan snabbt vara på plats för att stötta dem i deras arbete.

Företaget ägs av indiska Kalapataru, vilket har gett oss tillgång till egen ståltillverkning och ytterligare ekonomisk tyngd och trygghet.

Ansökan

Välkommen att söka tjänsten senast den 7 januari 2024 genom att mejla din ansökan, personligt brev och CV, till: rekrytering@linjemontage.se. Märk din ansökan: ”Mekanisk konstruktör Kraft”. Vi uppmanar dig att skicka ansökningshandlingarna snarast möjligt då urval kan ske löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Robin Gelius, se nedan.

Kontaktperson

Robin Gelius
Chef Mekkonstruktion Kraftanläggningar
robin.gelius@linjemontage.se
Tel. 070-392 90 03

Välkommen med din ansökan!

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!