Drifttagare / Reläskyddstekniker

Vill du vara med och säkra den svenska elförsörjningen? Som drifttagare och reläskyddstekniker på Linjemontage ser du till att våra anläggningar runt om i Sverige håller en hög kvalitet, och att de har rätt tekniska lösningar.

Om Linjemontage

Linjemontage renoverar och bygger nya kraftanläggningar utifrån kundernas behov och gällande marknadskrav. I våra uppdrag utför vi bland annat planering, konstruktion, projektledning och upphandling av entreprenader och produktion. Vi arbetar projektorienterat med internationella leverantörer mot kunder som svenska nätbolag samt offentlig förvaltning och industri.

Trots att vi idag är utspridda över hela Sverige har vi lyckats behålla den särskilda lagkänsla som präglat Linjemontage sedan starten i Grästorp 1993. Här får alla bidra med sina kunskaper och idéer för att tillsammans hitta den bästa vägen framåt. Vi har en ödmjuk inställning till att aldrig vara fullärda. Det är en förutsättning för vår fortsatta framgång.

Arbetsuppgifter

Som drifttagare arbetar du med provning på våra anläggningar och i provrum. Det innebär bland annat att utföra funktionskontroll av ingående ställverksapparater, kontrollskåp samt övriga system och funktioner i anläggningen. Det är ett mycket stimulerande och viktigt arbete som blandar teori och praktik.

Vissa drifttagare är även reläskydd- och fjärrkontrolltekniker, vilket innebär att du är delaktig i tidiga val av tekniska lösningar, tar fram konfigurationer för reläskydd och fjärrterminaler, utför egenkontroller, tar fram provplaner samt utför verifierande tester.

Gemensamt för både drifttagaren och reläskyddsteknikern är att du har löpande kontakt med projektledare, mek- och el-konstruktörer, montageledare samt underentreprenörer.

Majoriteten av arbetet är förlagt till våra anläggningsplatser vilket innebär att du måste trivas med att vara på resande fot.

Det här erbjuder vi dig

  • Forma din roll
    Hos oss har du möjlighet att specialisera dig inom ett område och det finns också möjlighet att utvecklas i nya riktningar. Vår storlek inrymmer både trygghet och utveckling.
  • Nära till beslut
    Vi har byggt upp en organisation där det är lätt för våra medarbetare att få stöttning, hjälp eller goda råd.
  • Ett öppet klimat
    Vår erfarenhet är att vi presterar som bäst när alla är delaktiga och har möjlighet att påverka, därför förespråkar vi öppenhet mellan kollegor och i processer.

Erfarenhet och utbildning

Du har minst tre års erfarenhet från elkraftsbranschen samt gärna en högskole- eller YH-utbildning till elektroingenjör, elkraftingenjör, reläskyddsspecialist eller motsvarande.

Du har körkort med lägst B behörighet.

Vi är verksamma i hela Sverige vilket innebär att du normalt får resa i tjänsten. Det är vanligt att vi jobbar in hela eller delar av fredagen. Tjänsterna kräver att du trivs med och har möjlighet att sova borta under vardagarna. För drifttagare förekommer det i större utsträckning än för reläskydds- och fjärrkontrolltekniker.

I ditt arbete är du en drivande, noggrann och strukturerad lagspelare. Du värnar om hög kvalitet och säkerhet. Det är meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet från elkraftsbranschen.

Lämplig placeringsort kan vara på något av våra kontor eller i bostaden.

Ansökan

Välkommen att söka tjänsten senast den 22 augusti 2022 genom att mejla din ansökan, personligt brev och CV, till: rekrytering@linjemontage.se. Märk din ansökan med: ”Drifttagare/reläskyddstekniker”. Vi uppmanar dig att skicka ansökningshandlingarna snarast möjligt då urval kan ske löpande. Har du frågor om tjänsten kontaktar du någon av nedanstående kontaktpersoner.

Kontaktpersoner

Tommy Alkefjärd
Chef drifttagning Nätbolag
tommy.alkefjard@linjemontage.se
Tel. 070-2579970

Alfred Andersson
Chef drifttagning Industri & Service
alfred.andersson@linjemontage.se
Tel. 073-9821849

Elenore Röing
HR-ansvarig
elenore.roing@linjemontage.se
Tel. 079-0605518

Välkommen med din ansökan!

Dela:

Hör av dig

Har du ett spännande projekt att berätta om? Eller behöver du komma i kontakt med ett av våra tjänsteområden? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive kontor och vem du som kund, partner eller leverantör kan vända dig till. Vi ser fram emot att träffas!