fbpx

Affärsområde Kraftanläggningar

Vårt uppdrag är att leverera driftsäkra kraftanläggningar som uppfyller gällande krav från marknaden. Målet är att vara en kostnadseffektiv och leveranssäker entreprenör som samtidigt jobbar med ständiga förbättringar. Inom ramen för alla våra uppdrag erhåller vi tjänster som planering, konstruktion, projektledning samt upphandling av entreprenader och produktion.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar projektorienterat, våra leverantörer finns på en internationell marknad och våra kunder finns i huvudsak i Sverige.

Som Drifttagningsledare/Drifttagare arbetar du med att säkerställa att våra konstruerade ställverksanläggningar fungerar så som de ska. Huvuddelen av arbetstiden sker ute på våra anläggningsplatser vilket innebär att du måste trivas med att vara på resande fot under veckorna.

Som Drifttagningsledare medverkar du aktivt i planering, val av tekniska lösningar, framtagning av egenkontroller samt provplaner i enlighet med våra egna och beställares krav. Du har löpande kontakter med vår projektledare, mek- och el-konstruktörer, vår montageledare och även underentreprenörer.

Som Drifttagare arbetar du med anläggningsprovning på våra anläggningar. Det innebär bland annat att utföra funktionskontroll av ingående ställverksapparater, kontrollskåp, verifiera att anläggningens olika system och funktioner fungerar så som de ska. Det är ett mycket stimulerande och viktigt arbete som blandar teori och praktik.

Gemensamt för bägge rollerna är att du kommer medverka vid tester i våra provrum. Det kan eventuellt vara möjligt att kombinera denna tjänst med en roll som elkonstruktör.

 

Utbildning och erfarenhet

Du har högskoleutbildning eller motsvarande och/eller flerårig erfarenhet inom området. Vi förutsätter att du har god datorvana.
Till ditt arbetssätt är du drivande, noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta i team.

Vi är verksamma i hela Sverige vilket kan innebära att du får resa en del under veckorna. Det är vanligt att vi jobbar in hela eller delar av fredagen.

Tjänsten kräver att du har möjlighet att sova hemifrån under veckorna samt körkort med lägst B behörighet.

Placeringsort kan vara på någon av orterna Härnösand, Luleå, Sollefteå eller Sundsvall. Andra alternativa placeringsorter kan eventuellt vara möjliga.

Ansökan

Ansökningshandlingarna inklusive meritförteckning önskar vi få via e-post senast den 17 januari. Vi uppmanar dig att skicka ansökningshandlingar snarast möjligt då urval kan ske fortlöpande. Skicka dina handlingar till kontaktpersonerna nedan.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Vi ser gärna att ni kontaktar oss via e-post

Tommy Alkefjärd
tommy.alkefjard@linjemontage.se
Tel. 070-257 99 70

och

Mats Lind
mats.lind@linjemontage.se
Tel. 070- 298 17 88

Ladda ner PDF

Linjemontage är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området kraftförsörjningsanläggningar ifrån 0,4 kV till 400 kV. Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd m.m. Våra kunder är bl.a. elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar. Linjemontage har kontor och verksamhet över hela Sverige samt i Norge och vi är ca 180 anställda. Sedan 2019 är Linjemontage en del av Kalpataru Power Transmission Ltd.