Drifttagningsledare

Linjemontage expanderar i Luleå och söker därför:

DRIFTTAGNINGSLEDARE / DRIFTTAGARE KRAFTANLÄGGNINGAR
För ställverksanläggningar 0,4-400 kV

Arbetsuppgifter

Som Drifttagningsledare/Drifttagare arbetar du med att säkerställa att våra egenkonstruerade ställverksanläggningar fungerar så som de ska. Det är ett mycket viktigt, stimulerade och utvecklande arbete där du snabbt ser ett tydligt resultat av din medverkan. Huvuddelen av arbetstiden sker ute på våra anläggningsplatser vilket innebär att du måste trivas med att vara på resande fot under veckorna. Vi arbetar projektorienterat med kunder i huvudsak i Sverige.

Som Drifttagningsledare medverkar du tidigt i projektet tillsammans med vår projektgrupp med att projektera för ett optimalt projektgenomförande. Du medverkar aktivt i planering, val av tekniska lösningar, framtagning av egenkontroller samt provplaner i enlighet med våra egna och beställares krav. På anläggningsplatsen är du Linjemontage förlängda arm för att genomföra idrifttagningen och att leda främst andra medverkande Drifttagare. Du har även löpande kontakter med vår projektledare, Mek.- och El-konstruktörer, samt på plats med vår Montageledare och ev. även underentreprenörer för exempelvis, mark, bygg, larm mm. Du kan även komma att medverka i anbudsarbete för att bidra med din erfarenhet och ditt kunnande för att vi ska ta hem nya projekt.

Som Drifttagare arbetar du med anläggningsprovning på våra anläggningar främst i samråd med vår Drifttagningsledare och även med vår projektgrupp. Det innebär bland annat att utföra funktionskontroll av ingående ställverksapparater, kontrollskåp, verifiera att anläggningens olika system och funktioner fungerar så som de ska tillsammans. Det är ett mycket stimulerade och viktigt arbete som blandar teori med mycket praktik. Målsättningen är att du ska kunna ansvara för egna delar av idrifttagningen. Efter ett antal genomförda projekt så kan det även bli aktuellt för dig att arbeta som Drifttagningsledare.

Gemensamt för bägge rollerna är att du kommer medverka vid tester i vårat egna provrum i Västerås. När vår egna verkstad som ligger i anslutning till vårat provrum byggt ihop kontrollutrustningen så kopplar vi ofta upp delar av kontrollsystemet i provrummet. I samband med detta utförs flertalet olika tester, verifikationer. Du har där mycket stora möjligheter att medverka till din egen och Linjemontage vidareutveckling för hur vi så optimalt som möjligt konstruerar och bygger våra anläggningar. Ofta avslutas dessa arbeten med att detta utförs så kallade fabriksprov tillsammans med vår slutkund där du också medverkar. Därefter skickas kontrollsystemet ut till våra anläggningsplatser för att installeras. Efter några veckor återupptar du provning på anläggningsplatsen fram till dess att stationen är klar att spänningsättas och tas i drift.

Utbildning och erfarenhet

Du har högskoleutbildning eller motsvarande och/eller flerårig erfarenhet inom området. Vidare förutsätts du vara praktiskt lagd, lätt att lära nytt och att ha mycket god datavana. Till ditt arbetssätt är du drivande, noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta i team.

Rollen som Drifttagningsledare innebär att du bör ha minst 5 års arbetslivserfarenhet från liknande arbete.

Som Drifttagare värdesätter vi mycket att du har tidigare erfarenhet från liknande arbete, hög servicegrad, noggrant arbetssätt och viljan att vidareutveckla vårat gemensamma arbetssätt och rutiner.

Tjänsterna kräver att du har körkort med lägst B behörighet. Vi arbetar ofta inom säkerhetsklassade anläggningar vilket förutsätter att du inte har några kända hinder för att den beviljas av resp. myndighet.

Placeringsort är i första på vårt kommande kontor i Luleå. Även övriga etableringsorter kan vara aktuella.

Ansökan

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Ansökningshandlingarna inklusive meritförteckning skickas via e-post till kontaktpersonen enligt nedan alternativt per post till adress:

Linjemontage
Box 134
467 22 Grästorp

Kontaktperson
Vi ser gärna att ni kontaktar oss via e-post.

Divisionschef Kraftanläggningar
Lars Pettersson
lars.pettersson@linjemontage.se
Tel. 070-254 98 00

Linjemontage är ett modernt företag inom elkraftbranschen som utför entreprenadarbeten inom området kraftförsörjningsanläggningar ifrån 0,4 kV till  400 kV.  Det kan vara allt från komplexa leveranser av kompletta transformatorstationer, leveranser av kraftledningar till utbyte av delar av system som exempelvis fjärrkontroll, reläskydd m.m. Våra kunder är bl.a. elnätsägare, industrier, kommunala och statliga förvaltningar. Vi är f.n. ca 130 anställda. Linjemontage har kontor i Grästorp, Härnösand, Karlstad, Laholm, Linköping, Mariestad, Mölndal, Järfälla, Sundsvall, Västerås, Örebro samt Fredrikstad i Norge. Vi bedriver verksamhet i hela Sverige och Norge.

2018-02-11T16:59:25+00:00 november 21, 2017|